ACER1000 - Introduction to Maple Syrup Production
ACER1000 - Introduction to Maple Syrup Production
Secteur halieutique et ressources naturelles
Description
This course will enable students to learn the history, evolution, and markets of the maple syrup industry. Additionally, students will gain insight into the geographical distribution of maple syrup production, global trade, and the state of the industry in New Brunswick.
Objectifs
-
Understand the origins and history of maple syrup
- Describe the role and importance of Indigenous Peoples in the discovery of maple syrup
- Explain the contributions of European settlers to the development of maple sap collection and processing methods
- Outline the evolution of the maple syrup industry from its discovery to the present day
-
Understand the geographical distribution of global and provincial maple syrup production
- Describe the percentage of maple syrup produced in various countries worldwide
- Detail the percentage of maple syrup production in different regions of New Brunswick
-
Grasp the importance of global maple syrup trade
- Outline global export rates
- Explain the importance of inventory and syrup reserves
-
Understand the state of maple syrup production in New Brunswick
- Recognize the laws and legislation surrounding syrup production in New Brunswick
- Describe the role of the New Brunswick Maple Syrup Association (NBMSA)
-
Understand the advantages and importance of organic certification for maple syrup
- Detail the principles and standards of organic certification for a sugar bush
- Identify permitted inputs
- List recognized certifiers in Canada
Aperçu du contenu
- Origins of Maple Syrup: Discovery of maple sap by Indigenous Peoples, wooden spouts, bark buckets, etc.
- Contributions of Early Settlers: Augers, spouts, metal buckets, cast iron cauldrons, etc.
- Industry Evolution: Introduction of sugar shacks (1750), flat-bottom boiling pans (1865), evaporators (1872), metal buckets and spouts (1923), etc.
- Geographical Distribution of Global Production: Canada, USA, Germany, Japan, UK, France.
- Provincial Production Distribution: Restigouche, Southwest, Madawaska-Victoria, etc.
- Global Export Rates (2018): USA (62%), Germany (11%), Japan (5%), Others (22%)
- Inventory and Reserves: Consistent supply, price stability, etc.
- Maple Syrup Industry in NB: NBMSA, legislation, etc.
- Organic Certification: Benefits, principles, organic vs. non-organic, standards, inputs, eligibility, certifiers, inspection visits, discrepancies, and conversion
INFORMATION:
Formations reliées
Secourisme élémentaire en mer
Ce cours permettra à l’étudiant de se s’initier à la prévention des accidents, au secourisme général et à la réanimation cardiorespiratoire dans un contexte et un environnement maritime.En savoir plus...
Conduite de petits bâtiments
Ce cours permettra à l’étudiant de répondre aux exigences d'opération des petits bâtiments commerciaux, autres que les remorqueurs et les bâtiments de pêche, d’une jauge brute d’au plus 5 qui effectue un voyage à proximité du littoral, classe 2 ou en eaux abritées et de bâtiments de pêche d'une jauge brute d’au plus 15 ou d’une longueur hors tout d’au plus 12 mètres qui effectue un voyage à proximité du littoral, classe 2 « qui comprend un voyage en eaux internes qui est effectué sur Lac Supérieur ou le Lac Huron » ou en eaux abritées.En savoir plus...
Gestion du système de collecte sous vide de l'eau d'érable
Ce cours permettra à l’étudiant d’être capable d’entretenir le système de collecte sous vide en forêt en y apportant les correctifs nécessaires. Il apprendra à détecter les bris et les fuites pendant la coulée et les réparer et devra se familiariser avec les nouvelles technologies d’automatisation d’érablière. Il apprendra aussi les procédures de nettoyage, d’assainissement et de rinçage du système de collecte en fin de saison.En savoir plus...
Principes opérationnels de base de l'eau de consommation
Ce cours permettra à l’étudiant d'acquérir les notions de base reliées au pompage et à l’hydraulique nécessaires pour l’exécution des tâches d’un opérateur en distribution ou en collecte et traitement des eaux.En savoir plus...